Guardian: Porodica Soprano najbolja TV serija 21. veka

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Sep.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guardian: Porodica Soprano najbolja TV serija 21. veka

Američka serija Sopranovi (1999-2007) prati život Entonija Tonija Soprana, kog glumi Džejms Gandolfini, šefa italijanske mafijaške porodice, kao i živote članova njegove porodice i poslovnih saradnika.

Na drugom mestu su „Doušnici“, a trećem „Momci s Medisona“. Četvrto mesto pripalo je britanskom sitkomu „Thick of it“, peto „Čista hemija“… a serija „Igra prestola“, zauzela je tek sedmo mesto.

Finalna epizoda serije je toliko razbesnela fanove >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da su „rešili“ da se završila tako da je glavni junak Toni Soprano živ! Ove godine, na dvadesetogodišnjicu serije, kreator Dejvid Čejs je otkoliko je bilo teško uopšte snimiti ovu seriju.

„Supruga mi je jednom prilikom rekla da bi trebalo da snimim seriju o mojoj mami, jer je urnebesna. Složio sam se s njom, ali nisam znao kako bih to uradio. Šta briga televiziju i gledaoce serija o mami“.

Potom se rodila ideja o mafijašima…

„Uzeo sam nove agente, a oni su me pitali kakve ideje imaš. Rekao sam sve ovo što Sopranovi jesu danas, a agent mi je rekao. ‘Zaboravi, to se nikada neće desiti’. Potom sam predložio da moj scenario onda bude scenario za film, ali su mi opet rekli da su mafijaške komedije zastarele i da ih niko neće gledati. Čak sam mislio da angažujem Roberta de Nira da igra Tonija, mislim da bi to bilo vrlo interesantno, ali su mi i dalje pričali da zaboravim. ‘Zašto bi to radio, to je već urađeno’, govorili su mi. Posle tog sastanka sam se vraćao kući i razmišljao, a šta ako taj tip ima ženu, decu, psihijatra koji je žena…možda bi to uspelo. Videli bismo onda kako razmišlja mafijaš, njegova žena, deca…“

Čejs je rekao i da je slao scenario televizijama i da su ga svi odbijali, a onda je jednog dana stigao poziv…

„Prošlo je dva meseca i jedna žena, koja je i dalje u televizijskom poslu me je pozvala i rekla ‘vidi, pričaćemo o ovome, jako mi se sviđa scenario’. Oduševio sam se, pitao sam ‘kada počinjemo da snimamo’, a ona mi je rekla ‘ne, nisam rekla da snimamo, samo da mi se sviđa’. Hteo sam da umrem. Potom sam otišao na CBS, oni su rekli možda, ali da promenim scenario i izbacim psihijatra ‘jer to znači da je glavni junak šonja’…Potom sam pomislio da će možda HBO biti zainteresovan. I jeste“, rekao je Čejs i otkrio kako smo dobili Tonija kojeg znamo i volimo.

Izvor: Tanjug, Mondo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.