Google: Promene u načinu indeksiranja web sajtova dovele do porasta broja poseta sa pretraživača

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Avg.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google: Promene u načinu indeksiranja web sajtova dovele do porasta broja poseta sa pretraživača

Google je prvog jula ove godine uveo promene koje pri indeksiranju web sajtova prednost daju mobilnim verzijama, što znači da Google-ovi botovi kroz sadržaje prolaze kao da im pristupaju putem mobilnih telefona, a ne desktop kompjutera.

Prema podacima kompanije za analizu digitalnog objavljivanja Chartbeat, ova promena dovela je do porasta broja poseta koje za izvor imaju Google za 71 % od 10 hiljada ispitanih medija koji objavljuju online. Porast poseta od oko deset posto odnosi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na posete sa mobilnih uređaja, dok je broj poseta sa desktop kompjutera pao za oko osam posto, te su istraživači Chartbeat-a zaključili da je ukupni porast korisnika koji dolaze na web stranice medija putem Google-a pretraživača oko pet posto.

Chartbeat je u februaru 2018. objavio da je porast broja poseta sa Google-a porastao za 25% u odnosu na prethodnu godinu, te da on nadoknađuje posete koje su novinski izdavači izgubili promenom Facebook algoritma, te stručnjaci smatraju da je ova zamena uloga veoma važna za medije.

Mobilni ekosistem je u poslednjih 18 meseci doživio ogromne promene. Da smo ovaj razgovor vodili pre dve godine, stavio bih znak jednakosti između mobilnih verzija i društvenih mreža. Kada je neko bio na telefonu, to je skoro sigurno značilo da vašem sadržaju pristupa preko neke od društvenih mreža. Sada imamo značajnu promenu tog trenda, te ako želite da dođete do publike na mobilnim uređajima, morate prvo razmišljati o pretraživačima, a zatim o društvenim mrežama. Društvene mreže su i dalje značajna komponenta ali više ne i dominantna„, kaže Josh Schwartz iz Chartbeata.

Izvor: media.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.