Francuska će zabraniti korišćenje reči kao što su „odrezak“, „burger“ ili „kobasica“ za vegetarijanske proizvode

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Jul.2022, 15:11

Francuska će zabraniti korišćenje reči kao što su „odrezak“, „burger“ ili „kobasica“ za vegetarijanske proizvode

Neće biti moguće koristiti sektorski specifičnu terminologiju tradicionalno povezanu s mesom ili ribom za proizvode koji ne pripadaju životinjskom svetu i koji u suštini nisu uporedivi“, objašnjava se u uredbi.

Ova uredba odnosiće se samo na proizvode iz Francuske, a najveće udruženje poljoprivrednika u zemlji FNSEA smatra da uredba ne ide dovoljno daleko jer otvara vrata da se uvozna roba tako deklariše.

FNSEA smatra da bi sličnu odredbu trebalo uvesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i na evropskom nivou. Međutim, Evropska komisija je pre dve godine odbila takav predlog. Neki termini, kao što su „puter“, „mleko“ i „sir“, već su zaštićeni na evropskom nivou i ne mogu se koristiti za označavanje vegetarijanskih proizvoda.

Međutim, „burger“ može imati i svoju biljnu alternativu. Tržište vegetarijanskih i veganskih prehrambenih proizvoda je snažno poraslo poslednjih godina.

Izvor: Poslovni.hr

Foto: pixabay

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.