Facebook najavio uređaj za video pozive na bazi veštačke inteligencije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Okt.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook najavio uređaj za video pozive na bazi veštačke inteligencije

Međutim, upitno je da li će ljudi prihvatiti da u svoje domove stave kameru povezanu na internet koju prodaje kompanija nedavno pogođena skandalima u vezi sa zaštitom privatnosti korisnika, navodi Asošiejted pres.

Novi uređaj, nazvan Portal, osmišljen je da olakša međusobnu komunikaciju više od dve milijarde korisnika Facebook-a, pošto će imati kameru baziranu na veštačkoj inteligenciji koja će moći automatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da se okreće i zumira, u skladu s kretanjem korisnika tokom razgovora.

Funkcioner američke grupe za zaštitu potrošača Džon Brejolt rekao je povodom najave Portala da će se korisnici prvo zapitati „koliko osetljivih podataka uređaj prikuplja“ o njima.

Facebook je u martu priznao da je britanska kompanija Cambridge Analytica imala pristup ličnim podacima 87 miliona ljudi. Radeći u izbornoj kampanji u SAD 2016. za tadašnjeg kandidata, a sada američkog predsednika Donalda Trampa, ta firma je prikupljala podatke korisnika Facebook-a kako bi potom, plasiranjem određenih sadržaja, uticala na ishod izbora.

Pre dve nedelje Facebook je priznao da su hakeri uspeli da „upadnu“ u više od 50 miliona naloga korisnika.

Kompanija navodi da u svojim centrima neće čuvati Portalove video zapise, da će korisnici jednim dodirom moći da onemoguće funkciju kamere i mikrofona, kao i da zaključaju uredjaj numeričkom šifrom. Kamera će imati i prekrivač za sprečavanje snimanja.

Portal će se pojaviti na tržištu u dve veličine, uređaj s ekranom od 10 inča koštaće 199 dolara, a s ekranom od 15,6 inča 349 dolara.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.