Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Apr.2021, 16:06

Dodeljena Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije

Film The Crossing (Bekstvo preko granice) rediteljke Džoan Helgeland dobitnik je ovogodišnje Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije o kojoj je sinoć odlučivalo više od 3600 članova mladog žirija širom Evrope!

Čast da budu deo ove manifestacije, da gledaju filmove, učestvuju u diskusijama o filmu i glasaju za nominovana ostvarenja imalo je i 100 učenika i učenica iz 29 mesta u Srbiji.

Pored pobedničkog filma, u tesnoj trci za ovogodišnju prestižnu nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << mlade filmske publike u Evropi, našla su se i ostvarenja Pinocchio (Pinokio, r. Mateo Garone) i Wolfwalkers (Vulfvokers, r. Tom Mur i Ros Stujart).

Rediteljka filma The Crossing Džoan Helgeland na ceremoniji se zahvalila Evropskoj filmskoj akademiji i svim mladim ljubiteljima filma koji su ove godine činili žiri u 38 zemalja Evrope. Ona je izjavila da sva tri filma pokazuju da nam trebaju filmovi za decu koji podstiču saosećajnost i poručila članovima mladog žirija: „ Vi ste naša budućnost.“

Usled pandemije virusa Kovid-19, Nagrada mlade publike u našoj zemlji realizovana je u onlajn formi, a ceremoniju proglašenja pobednika, bez prisustva publike, u sedištu Evropske filmske akademije u Berlinu vodila je mlada glumica Ivana Noa. Događaj je uživo emitovan na sajtu yaa.europeanfilmawards.eu gde je i dalje dostupan za gledanje.

Trejler filma The Crossing

Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije u Srbiji se organizuje u okviru edukativnog programa Slobodna zona Junior čiji je nosilac Fond B92, a u saradnji sa Filmskim festivalom Slobodna zona i finansijsku podršku Filmskog centra Srbije.

Nagrada mlade filmske publike osnovana je sa ciljem da zainteresuje mlade za evropske priče, izgradi mostove za razmenu različitih stavova, te poveća njihovu svest o važnim društvenim pitanjima i predstavlja svojevrstan obrazovno-vaspitni poligon za promovisanje filma i umetnosti među najmlađima.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.