Dobra vest: Evo koliko stvarno treba da traje izdržaj

Izvor: Mondo, 08.Jul.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra vest: Evo koliko stvarno treba da traje izdržaj

Mnogo kraće nego što mislite!

Izdržaj je jedna od najefikasnijih vežbi za celo telo, ako se radi pravilno aktivira velike mišićne grupe, uključujući i donje trbušnjake koje nije lako "gađati" vežbama.

Ako se "navučete" može vam postati zabavno da pokušavate što duže da ostanete u izdržaju, ali to uopšte nije neophodno.

Ova sjajna vežba daje odlične rezultate za 30 sekundi. Odnosno… 30 sekundi svakog dana.

"Ako pokušavate da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostanete u izdržaju duže nego što možete da izdržite, napravićete više štete nego koristi", kaže personalni instruktor Lora Martens za PureWow.

Poenta je u tome da ova vežba ima smisla samo dok je radite sasvim pravilno. Onog trenutka kad počnu da vam se tresu ruke, da vas bole zglobovi i celo telo počne da vam drhti, nema nikakvog smisla da nastavljate.

Foto: Guliver/Getty images, Druzhinina

Kako se radi izdržaj?

Koncept je vrlo jednostavan: namestite se u položaj za sklek, tako da budete oslonjeni ili na dlanove ili na podlaktice i nožne prste, leđa su prava, stomak uvučen i ostanete tako koliko možete da izdržite.

Sve dok ste u tom položaju, "rade" vam sve velike mišićne grupe u telu, pa povećavate snagu i izdržljivost, a ova vežba ima i još jedan veliki plus: dok radite izdržaj, vaše telo sagoreva mnogo više kalorija nego dok radite trbušnjake ili zgibove recimo.

Pogledajte bonus video:

Izvor: MONDO

Pročitajte: Deset razloga da radite izdržaj svakog dana

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.