Dečak (14) u školi dobijao pretnje i batine, roditelji ga preselili iz Beograda, nasilniku zakon ne može ništa

Izvor: Luftika.rs, 27.Sep.2022, 16:12

Dečak (14) u školi dobijao pretnje i batine, roditelji ga preselili iz Beograda, nasilniku zakon ne može ništa

Učenika osmog razreda OŠ “Drinka Pavlović” u Beogradu, S.D. (14), roditelji su ispisali iz ove škole i preselili iz rodnog grada zbog stravičnog vršnjačkog nasilja koje je trpeo od strane drugog učenika. Dok je tete koje je žrtva nasilje moralo da promeni mesto stanovanja, nasilniku “nadležni ništa ne mozu”.
Prema informacijama portala Telegraf.rs, nasilje je počelo uznemirujućim vajber porukama.
Printscreen/Telegraf.rs/Privatna arhiva – N.Ž. ga je u porukama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << između ostalog, pitao da li bi ga oralno zadovoljio za 50 evra, a onda mu je poručio “da će ga sahraniti”. Potom ga je u par navrata fizički napao, hvatajući ga za vrat. Slučaj je kulminirao 7. septembra kada je N.Ž. presreo S.D. u hodniku škole i pred gomilom dece ga svom snagom udario šakom u lice, od čega se on zateturao – priča izvor Telegrafa upućen u slučaj.
Majka je slučaj prijavila policiji i tada rekla da “direktorka škole nema sistem da reši problem”. Kako ih, posle razgovora sa direktorkom i pedagogom škole, niko nije kontaktirao, roditelji su ispisali dete iz škole i preselili ga u drugi grad.
Direktorka škole Nataša Vasić odgovara za naš portal da je škola učinila sve što je bilo u njenoj moći, ali da je zakon na strani roditelja, pa tako i roditelja nasilnog dečaka.
Kako je rekla, N.Ž. je i dalje đak ove škole, ali ne dolazi na časove, niti to iko pravda.
– On je dva puta bio na disciplinskom postupku. Obavljeno je nebrojeno mnogo razgovora sa njim. Ispoštovane su sve procedure koje sistem predviđa u ovakvim slučajevima. Ali džaba sve što mi uradimo, kad se on vrati kući gde se njegovo ponašanje toleriše i naziva prihvatljivim. Nama su bukvalno vezane ruke. Ako se njegov otac ponosi takvim ponašanjem, a zakon je na strani roditelja, šta mi kao škola još tu možemo da učinimo – pita se Vasić.
Kako kaže, slučaj je prijavila i Centru za socijalni rad i tim povodom u petak ide na sastanak.
– Ali, znate kako, pitanje je da li će se Centar pre baviti napuštenom decom koja nemaju ni osnovne uslove za život ili jednim materijalno obezbeđenim dečakom koji ima kompletnu porodicu – ističe ona.
Za kraj poručuje da joj je žao što je S.D. ispisan iz škole i da to nije bila njena preporuka roditeljima.
– Za 14-godišnjaka nije dobro da se odvaja od roditelja, od svoje sredine i ide u drugi grad. Za vršnjačko nasilje se mora naći sistemsko rešenje, jer su škole u ovakvim slučajevima nemoćne – zaključuje Vasić.
Kako dodaje na kraju, da bi škola ispisala đaka, on cele godine mora da ima jedinicu iz vladanja i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, a pored toga treba da nađu i direktora druge škole koji će pristati da takvog đaka preuzme.
Izvor: Telegraf.rs
“Javi se, hitno je. Imam tvoje gole fotografije. Objaviću sve”: Jeziva pretnja ucenjivača širi se Tviterom

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"SAHRANIĆU TE" Osmak trpeo JEZIVO vršnjačko nasilje, dobio i batine! Roditelji DETE PRESELILI iz Beograda

Izvor: Blic, 28.Sep.2022, 09:21

S.D. (14), učenika osmog razreda OŠ "Drinka Pavlović" u Beogradu, roditelji su ispisali iz ove škole i preselili iz rodnog grada zbog stravičnog vršnjačkog nasilja koje je trpeo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.