Čokoladni kolač sa pomorandžom

Izvor: Mondo, 02.Mar.2019, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladni kolač sa pomorandžom

Ljubitelji čokoladnih kolača, ovo je sjajan recept za vas...

Čokoladne torte i kolači definitivno su među omiljenim desertima većine ljudi, a evo recepta koji će čokoladni kolač učiniti još ukusnijim.

Sastojci:

180 grama smeđeg šećera

200 grama putera

Četiri jaja

Dve kašike marmelade od pomorandže

180 grama brašna

80 grama kakaa

Kašičica braška za pecivo
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Isceđeni sok od jedne pomorandže

100 grama tamne čokolade

Pola šolje slatke pavlake

Rendana kora jedne pomorandže

Priprema:

U veću posudu stavite smeđi šećer i puter, pa umutite dok smeđa ne postane glatka. Zatim dodajte jaja i nastavite da mutite. Dodajte marmeladu, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte smesu. Dodajte pomorandžin sok, promešajte i nalijte smesu u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Stavite u rernu da se peče, na 180 stepeni, oko 15-20 minuta.

U međuvremenu, istopite 100 grama tamne čokolade, pa u to dodajte pola šolje slatke pavlake i mešajte. Prelijte preko pečenog kolača, a odozgo pospite rendanu koru pomorandže.

Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.