Crna Gora ne postoji, od 2006. postoji Montenegro

Izvor: B92, 10.Nov.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crna Gora ne postoji, od 2006. postoji Montenegro"

Crnogorski pisac Nikola Malović da nije iznenađenje to što je Crna Gora jedina država koja zvanično ne proslavlja Dan pobede u Prvom svetskom ratu.

"Crna Gora ne postoji. Od 2006. godine imamo Montenegro koji postoji, ali nije istinit, baš kao što je nobelovac Tomas Man rekao za Hitlerovu Nemačku - postoji, ali nije istinita. Zato Montenegro jedini ne slavi Dan pobede u Prvom svetskom ratu" , rekao je Malović za podgorički portal IN4S.

On je to rekao upitan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da komentariše istoriski apsurd da Crna Gora, nekada simbol slobode i junaštva u Evropi, jedina zvanično ne proslavlja Dan pobede u Prvom svetskom ratu.

U Evropi i širom sveta u toku su svečanosti povodom proslave veka od završetka Prvog svetskog rata i pobede saveznika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Crna Gora ne postoji, Montenegro nije istinit"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2018

Crnogorski pisac Nikola Malović izjavio je da nije iznenađenje time što je Crna Gora jedina država koja zvanično ne proslavlja Dan pobede u Prvom svetskom ratu...- Crna Gora ne postoji. Od 2006. godine imamo Montenegro koji postoji, ali nije istinit, baš kao što je nobelovac Tomas Man rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.