Britansko regulatorno telo kompaniji Meta naredilo da proda Giphy

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Nov.2021, 20:50

Britansko regulatorno telo kompaniji Meta naredilo da proda Giphy

Britansko regulatorno telo donelo je odluku kojom je kompaniji Meta naređeno da proda nedavno kupljenu platformu za video i animirane klipove Giphy, jer su regulatorna tela zabrinuta zbog negativnog uticaja te akvizicije na konkurenciju.

Regulatorni organi su zaključili da bi akvizicija Giphy-ja od strane kompanije Meta smanjila konkurenciju između platformi društvenih mreža.

Istaknuto je da bi Facebook mogao da poveća svoju već značajnu tržišnu moć u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na druge društvene mreže time što bi drugim platformama uskratio ili ograničio pristup Giphy gifovima.

To bi zauzvrat omogućilo više saobraćaja za sajtove u vlasništvu Mete – Facebook, WhatsApp i Instagram. Pomenuti sajtovi već čine 73% vremena koje korisnici provedu na društvenim mrežama u Velikoj Britaniji, prema navodima regulatornih organa.

Ne slažemo se sa ovom odlukom. Preispitujemo odluku i razmatramo sve opcije, uključujući i žalbu. I potrošačima i Giphy-ju bi bilo bolje uz podršku naše infrastrukture, talenta i resursa. Zajedno, Meta i Giphy bi poboljšali Giphy-jev proizvod za milione ljudi, preduzeća, programera i API partnera u Velikoj Britaniji i širom sveta, pružajući više izbora za svakoga„, istakao je portparol kompanije Meta.

U avgustu je CMA saopštio da je privremeno utvrdio da bi Metina kupovina Giphy-ja štetila konkurenciji između platformi društvenih mreža i uklonila potencijalne izazivače na tržištu prikazivanja reklama.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.