Atlantic Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Sep.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atlantic Grupa najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

Atlantic Grupa je u procesu ocenjivanja ostvarila 95% od ukupno mogućeg broja bodova i tako pokazala koliko ulaže u razvoj svojih zaposlenih. Takođe, ostvarenim bodovima se istakla kao najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu.

Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovorni i etički odnos kompanije prema svojim zaposlenima uz poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ljudskih i radnih prava i zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao i privlačenje i negovаnje talenata i razvoj njihovih potencijala“ rekao je tom prilikom Vladimir Čupić, direktor predstavništva Atlantic Grupe za Srbiju.

Projekat Poslodavac Partner pokrenut je pre dvanaest godina sa misijom promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u njemu učestvovalo više od 100 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je nezavisno priznanje struke koje se dodeljuje organizacijama na osnovu ocene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutaciji i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju, kao i Odnosu prema zaposlenima.

U Atlantic Grupi ističu da su njihove osnovne vrednosti kreativnost, strast i rast, a upravo je snažna predanost komunikaciji tih vrednosti i strategije svim zaposlenima jedan od razloga za ostvarenih 100% bodova za područje Strategije. Osim toga, Atlantic Grupa je potvrdila da ima odličan sistem komunikacije u okviru kompanije i visoko kvalitetan sistem upravljanja učinkom zaposlenih.

U procesu ocenjivanja, Atlantic Grupa se takođe istakla i svojim programom brige za zdravlje i dobrobit zaposlenih, koji se sastoji od tri komponente. Prva komponenta, uključuje sistematske i dodatne medicinske preglede zaposlenih, kao i solidarnu pomoć prema potrebi. Druga komponenta usmerena je na podupiranje humanitarnog rada zaposlenih finansijski ili davanjem slobodnog dana za volontiranje, dok treća komponenta, uključuje različite projekte namenjene postizanju ravnoteže privatnog i poslovnog života zaposlenih, poput slobodnog dana zaposlenima na prvi dan škole svog deteta, fleksibilnog radnog vremena i slavljenja posebnih dostignuća zaposlenih.

Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe, primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO i tom prilikom rekla: „Certifikatom Poslodavac Partner na srpskom tržištu, zaokružili smo deset godina kontinuiteta u izvrsnosti upravljanja ljudskim potencijalima u Atlantic Grupi. Upoređujemo se sa najboljim kompanijama na tržištu i promovišemo one HR prakse po kojima se Atlantic ističe u odnosu na konkurenciju.“

“U Atlantic Grupi imamo razvijen proces upravljanja talentima i razvojem, koji se upravo zasniva na prepoznavanju jakih strana i oblasti razvoja zaposlenih, a kroz kontinuirano usavršavanje i unapređenje veština osiguravamo dalji profesionalni razvoj i razvoj karijera naših zaposlenih „- dodala je tom prilikom Ivana Đorđević, korporativni direktor upravljanja talentima i razvojem.

Aleksandar Zemunić, član Uprave kompanije SELECTIO, povodom uručenja Certifikata Atlantic Grupi izjavio je: „Funkcija upravljanja ljudskim resursima u Atlanticu pravi je strateški partner biznisu i aktivno doprinosi ostvarenju ciljeva kompanije, a vrednosti organizacije utkane su u svakodnevno poslovanje. Mali je broj kompanija u regionu, koje mogu da zadovolje visoke standarde kvaliteta u upravljanju ljudskim resursima koje smo razvili u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner, a Atlantic Grupa služi kao primer ostalim organizacijama na tržištu Srbije.“

Projekat Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni nedeljnik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici: www.poslodavacpartner.org.

Trenutno je 48 nosioca certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, CEMEX Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, HEP Opskrba, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, Molson Coors Bosna i Hercegovina, Mylan Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Plavi tim, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valamar Riviera, Valoviti papir Dunapack, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Atlantik grupa najbolji Poslodavac-Partner na srpskom tržištu

Izvor: Danas, 27.Sep.2018

Atlantik grupa postala je i na srpskom tržištu nosilac prestižnog certifikata Poslodavac-Partner. Članak Atlantik grupa najbolji Poslodavac-Partner na srpskom tržištu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.