Američke vlasti će ublažiti sankcije Huawei-ju, ali i dalje ostaje na crnoj listi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Jul.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke vlasti će ublažiti sankcije Huawei-ju, ali i dalje ostaje na crnoj listi

Američki zvaničnici su izjavili da će kineski tehnološki gigant ostati na crnoj listi Ministarstva trgovine SAD-a, ali da će licence za trgovinu sa ovom kompanijom biti izdate pod određenim okolnostima.

Huawei je na američku crnu listu stavljen u maju ove godine, što znači da američke kompanije ne mogu kineskom gigantu prodavati tehnologiju bez odobrenja vlade.

U tekstu koji je objavio Njujork tajms američki sekretar za trgovinu Vilbur Ros izjavio je da će njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << odeljenje izdavati licence tamo gde ne postoji pretnja po nacionalnu bezbednost SAD-a.

Direktor Nacionalnog ekonomskog veća Bele kuće, Lori Kadlou, izjavio je da su SAD „otvorile vrata i malo popustile“ kada je reč o zahtevima za licenciranje prema Ministarstvu trgovine SAD-a.

On je dodao da američka vlada neće kupovati Huawei-eve delove i proizvode.

Upozorio je da je namera da popuštanje zahtevima traje ograničeni vremenski period, stvarajući mogućnost da se ograničenja mogu ponovno nametnuti ako trgovinski razgovori posustanu.

Izvor: Klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.