AmCham izabrao nove članove UO i nastavlja da radi na kreiranju boljeg poslovnog okruženja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Feb.2021, 18:02

AmCham izabrao nove članove UO i nastavlja da radi na kreiranju boljeg poslovnog okruženja

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) u četvrtak su, na Generalnoj skupštini, izabrale dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Biljana Bujić iz kompanije KPMG produžiće svoj mandat na poziciji sekretara blagajnika, a Svetoslav Atanasov iz Coca-Cola Hellenic Serbia & Montenegro, nastavlja mandat na poziciji člana UO-a

Zoran Petrović, predsednik UO, predstavio je rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << AmCham-a, vodeće nezavisne poslovne asocijacije u Srbiji.

Uprkos ulasku u drugu godinu COVID pandemije, članice AmCham-a su umereni optimisti u pogledu razvoja poslovanja. „Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta.“ – istakao je Zoran Petrović.

U 2021. godini AmCham članice kao najvažnije preduslove za rast , ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama – daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije. Osim na ovim zahtevnim reformama AmCham vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije kroz omogućavanje elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju poreskih, carinskih i procedura iz oblasti deviznog poslovanja i zdravstva. Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radno pravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.

AmCham HERO nagrada medicinskim radnicima

AmCham nije imao dilemu u kom sektoru treba tražiti kandidate za nagradu. Svi medicinski radnici i nemedicinsko osoblje, koji su od početka u COVID bolnicama i jedinicama intenzivne nege boreći se za živote naših sugrađana, zaslužuju nagradu. AmCham Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu: doktorka Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma, i doktor Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

„Ove godine HERO nagrada ide u ruke onih koji to najviše zaslužuju, istinskih heroja današnjice, naših zdravstvenih radnika. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima, koji su u prethodnoj godini na svim frontovima rizikovali svoje zdravlje i živote kako bi spasili naše i živote naših bližnjih. AmCham odaje duboku počast svima koji su u borbi za živote drugih izgubili svoj.“ – zaključio je Zoran Petrović, predsednik UO Američke privredne komore.

Pratite ovaj link za AmCham Srbija godišnji izveštaj za 2020. (na engleskom)

Upravni odbor AmCham-a čini 9 članova:

Zoran Petrović, Raiffeisen banka, predsednik, Ivan Miletić, Philip Morris International, prvi potpredsednik, Ronald Seeliger, Hemofarm, drugi potpredsednik, Biljana Bujić, KPMG, sekretar blagajnik.

Članovi: Svetoslav Atanasov, Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro, Živorad Vasić, IHG Area, Milana Jević Gledović Delhaize Serbia, Borislav Miljanović, Represent System, Sandra Marinković, MSD, i član UO po službenoj dužnosti: Rachel Duran, Senior Commercial Officer, Ambasada SAD.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.