UOPŠTE NISMO UPUĆENI KAKO GA LEČE Sin Ratka Mladića o sve lošijem stanju svog oca

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2022, 07:29

"UOPŠTE NISMO UPUĆENI KAKO GA LEČE" Sin Ratka Mladića o sve lošijem stanju svog oca

General Ratko Mladić (80) nije dobrog zdravlja u ševeningenskom pritvoru. Fizički je sve slabiji.

Teško se kreće i ne može da prepešači ni 30 metara. Na šetnje u dvorište odavno ne izlazi.

Ovo nam kaže njegov sin Darko Mladić, koji navodi da general najviše leži u pritvorskoj ćeliji.

- Ima sve iste zdravstvene probleme kao i ranije, visok pritisak, srčane smetnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s tim što šećer ne može više da se kontroliše. Stalno je preko 10 i ide do 15, 16. Teško ga obaraju lekovima. Malaksao je, nema snage, a nema više ni fizikalne terapije koje su mu, čini mi se, pogodovale - kaže Darko.

O svim ovim generalovim zdravstvenim problemima saznaju isključivo od njega ili ako ispriča supruzi Bosi, koja mu je nedavno u aprilu bila u poseti.

- Sa tom medicinskom dokumentacijom je i dalje stara priča, ništa nam ne dostavljaju, tako da ne znamo da li mu rade neke analize, da li ga lekari pregledaju i šta kažu nalazi. Ponekad dobijemo neki šturi izveštaj. Uopšte nismo upućeni kako ga leče - navodi Darko.

Inače, zbog epidemije korone protekle dve godine nije bilo moguće ni tražiti od suda da Mladića ponovo pregledaju srpski lekari ili možda međunarodna komisija sastavljena od lekara iz više zemalja. Mladić je u Hagu imao nekoliko blažih moždanih udara, koji su ostavili posledice na mozgu, infarkt, operisan mu je tumor na debelom crevu, lečen je od anemije, povišenog šećera, a u poslednje vreme ima problema i sa bubrezima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.