TRAMP OSLOBAĐA MLADIĆA IZ HAGA!!! Američki advokati u poseti srpskom generalu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP OSLOBAĐA MLADIĆA IZ HAGA!!! Američki advokati u poseti srpskom generalu!

Generala je najpre posetila delegacija iz Rusije, a sada i iz Amerike

Član pravnog tima Ratka Mladića, Dejan Ivetić, izjavio je da je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja bivšeg komandanta VRS krajem prošle nedelje obišao i advokatski tim iz SAD koji će se za pomoć obratiti novoj američkoj administraciji na čelu sa Donaldom Trampom.

- . Želeli su da se uvere u tvrdnje da se Mladićevo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanje rapidno, iz dana u dan, sve više pogoršava i to su i videli. Obećali su da će učiniti sve da SAD ili nadležne organizacije ove zemlje preduzmu potrebne korake kako bi se nešto preduzelo na zaštiti Mladićevog zdravstvenog stanja - kaže Ivetić.

Član Mladićevog pravnog tima otkriva i da je ozbiljan problem što nemaju mogućnost da dođu do njegove novije medicinske dokumentacije.

- Dobijamo bukvalno samo delove iz tog izveštaja, i to po izboru Tribunala. Ne znam zbog čega se tako radi, jer po pravilima Tribunala bi trebalo da dobijamo u celosti te izveštaje, čak smo u više navrata ukazivali na problem, ali se ništa nije promenilo. Međutim, i na osnovu tih segmenata koje dobijemo, naši medicinski eksperti tvrde da je Mladićevo zdravstveno stanje veoma alarmantno - naglašava Ivetić.

Pravni tim će se zbog novonastale situacije uskoro obratiti svim relevantim međunarodnim faktorima, ali i vlastima Srbije i Republike Srpske da bi se izvršio pritisak na Tribunal i Ratku Mladiću dozvolilo adekvatno lečenje.

- Da se sve ovo događa u bilo kojoj evropskoj zemlji i bilo kojoj državi sa demokratskim predznakom odgovorni za zdravstvene propuste bi odgovarali. Ovako, svi su svedoci da je Mladiću svakim danom sve gore i niko ništa ne preduzima. Sve je prepušteno pravnom timu da apeluje na razne međunarodne organizacije da se generalu Mladiću omogući adekvatno lečenje - kaže Ivetić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.