Statusna konferencija za Ratka Mladića video-linkom 29.maja

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 15:33

Statusna konferencija za Ratka Mladića video-linkom 29.maja

Mehanizam u Hagu zakazao je statusnu konferenciju u postupku protiv generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića za 29. maj, koja će se održati video konferencijkom vezom.
Veza će biti uspostavljena linkom između pritvorske jedinice u kojoj je smešten Mladić i sudske zgrade Mehanizma za krivične sudove u Hagu, a imajući u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaštitne mere od virusa kovid 19.

Odlukom suda Mladiću će biti omogućena i privatna komunikacija za braniocem pre i tokom ove konferencije, a način će u roku od dva dana razraditi sekretarijat suda.
Ratko Mladić je prvostepenom presudom Tribunala u Hogu, čiji je rad nadleio Mehanizam, osuđen u novembru 2017. na doživotni zatvor.
Prošle sedmice Mehanizma je za 16. i 17. jun zakazao usmeno predstavljanje žalbi pred Žalbenim većem Mehanizma.
Na statusnim konferencijama, poput ove zakazane za 29. maj u 11 sati, sud rešava pitanja koja se tiču podnesaka, pritvora, zdravlja, poseta i druga.
Mladić je u Hagu prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina i BiH i u pritvoru čeka okončanje žalbenog postupka i drugostepenu presudu.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zdravlje Ratka Mladića tema tek 29. maja: Haško veće još nije dozvolilo posetu advokata

Izvor: Večernje novosti, 12.Maj.2020, 08:05

Sud u Hagu u ponedeljak zakazao statusnu konferenciju generalu Ratku Mladiću. Sekretarijat se u sredu izjašnjava kako da ga poseti advokat ŽALBENO veće Ratka Mladića u Mehanizmu za krivične sudove u Hagu zakazalo mu je za 29. maj redovnu statusnu konferenciju koja inače...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.