Srbija će uskoro dati garancije za generala Ratka Mladića

Izvor: Vostok.rs, 15.Sep.2017, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će uskoro dati garancije za generala Ratka Mladića

Vlada Srbije uskoro će da odobri davanje garancija Haškom tribunalu za puštanje na privremenu slobodu generala Ratka Mladića radi lečenja, izjavila je ministar pravde Srbije Nela Kuburović.

„Poštujući zahtev Mladićevih branilaca i porodice, Ministarstvo pravde je pokrenulo postupak za davanje garancija i već je pribavilo neophodna mišljenja. U što skorijem periodu taj zahtev će se naći na sednici Vlade“, rekla je Kuburović novinarima u Palati Srbija.

Ona je napomenula da to nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za lica koja se nalaze u Haškom tribunalu.

„Do sada smo poštovali sve ono što je bilo garantovano i verujem da će i ovog puta biti pozitivno odgovoreno braniocima i porodici Ratka Mladića“, napomenula je ministarka.

Porodica i branioci nekadašnjeg klomandanta Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića, podneli su pre desetak dana zahtev kojim se od Vlade Srbije traži da pruži garancije Tribunalu u Hagu kako bi Mladić bio pušten na slobodu radi lečenja.


Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.