Skot: Presudom Mladiću zadovoljena pravda

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Presudom Mladiću zadovoljena pravda

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas, povodom osuđujuće presude ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, da je pravda zadovoljena i da je vreme da se sve strane okrenu budućnosti.

"Pravda i nadam se malo spokoja. Sve žrtve zaslužuju pravdu. Vreme je da se svi iznova posvete pomirenju i okrenu budućnosti", naveo je Skot na Tviteru.

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata. Proglašen je krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u BiH.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.