SRAMNE BAKIROVE PRETNJE: Ponovo planira da tuži Srbiju, sve zavisi od generala Mladića

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2020, 15:59

SRAMNE BAKIROVE PRETNJE: Ponovo planira da tuži Srbiju, sve zavisi od generala Mladića

O reviziji tužbe za navodni genocid kaže da će to zavisiti od konačne presude generalu Ratku Mladiću u Hagu.

Baš kao i ranijih godina kada je govorio o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid i tvrdio da nije bilo zahteva nekih evropskih zemalja da BiH od toga odustane, Bakir Izetbegović, lider SDA ponovo preti.

- Sve zavisi od presude Ratku Mladiću. Ako se proširi za genocid u još šest opština: Prijedor, Vlasenica i tako dalje, videćemo šta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << možemo da uradimo. Samo da politika ne zaustavi reviziju. Ako se politika ne bi upetljala, a presuda Mladiću bude doneta za još ove opštine, to je novi element da se traži nova revizija tužbe - ističe Izetbegović, dodajući da ne zna precizno detalje Haga, ali da smatra da bi konačna presuda mogla biti novi momenat koji se može iskoristiti, prenose mediji

Izetbegović je i u jednom gostovanju na televiziji  komentarisao je mogućnost nove revizije presude protiv Srbije za genocid.

- Ja sam kazao ovako: Ako sam negde grešku napravio što nisam upoznao društvo u Vijećnici da su nam kazali iz registrara suda da nemamo gore predstavnika i doveo u pitanje legitimaciju da li Softić može da nas predstavlja. Svi advokati i savetnici su rekli da to treba ignorisati. Ja govorim o papiru registrara, koji je rekao da nemamo agenta. S time sam trebao upoznati ljude u Vijećnici- izjavio je Bakir Izetbegović.

On je istakao i da nije sankcionisao savetnike.

- Oni su imali takvu procenu. To je trebalo da podelim sa političarima i javnošću, to je moja greška - pojasnio je Izetbegović na pitanje o reviziji presude za genocid protiv Srbije.

- Trebalo je da kažem da imamo papir - ne daju nam da uđemo u sudnicu. Napravili su grešku, advokati... Nisu sve moji ljudi, to su međunarodne ugledne sudije, ugledni profesori iz Italije, Francuske, Amerike, rekli su da to treba ignorisati - naveo je on.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Linta: Izetbegović potvrdio mržnju prema Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2020

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je predsednik SDA Bakir Izetbegović još jednom potvrdio svoju "patološku mržnju prema Srbiji i Srbima" time što je najavio ponovo pokretanje revizije presude protiv Srbije za genocid..."Bakir Izetbegović i bošnjački političari...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.