RASPAD JUGOSLAVIJE BIO DUGO PLANIRAN Izraelski obaveštajac tvrdi: Ratko Mladić spasio Srbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2022, 07:40

"RASPAD JUGOSLAVIJE BIO DUGO PLANIRAN" Izraelski obaveštajac tvrdi: "Ratko Mladić spasio Srbe"

Bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi govorio je svojevremeno u emisiji "Veče sa Vladimiroj Solovjevim" o sukobima u bivšoj Jugoslaviji, a snimak je i dalje veoma popularan na društvenim mrežama.

Izraelski obaveštajac je u istoj emisiji naveo i da je "Ratko Mladić spasio Srbe u Bosni i Republiku Srpsku i da nije bilo njega, ne bi bilo Srba u Bosni i ne bi bilo Republike Srpske".

On je izjavio da je raspad Jugoslavije (na Zapadu) dugo planiran i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su mu Slovenci koji su bili u vrhu obaveštajnih službi u Jugoslaviji, pričali o albanskim terorističkim akcijama na Kosovu i Metohiji, a onda se vratio na građanski rat u Jugoslaviji.

– Balkan je veoma komplikovan region, tamo pravednika nije bilo, bio je građanski rat i Srbi su dobro znali šta su im Hrvati uradili za vrijeme II svjetskog rata! Hrvati su ubijali Srbe i Jevreje, milion ljudi su ubili samo zato što su Srbi – podsetio je Kedmi.

Na opasku drugog gosta u emisiji, da su to radile ustaše, a ne Hrvati, Jakov Kedmi je uzbuđeno odreagovao i rekao da misli na Hrvate, a onda se umješao i voditelj.

– Ja mislim da Jakov odlično zna šta govori i da dobro vlada ruskim jezikom da bi mogao da se izrazi kako želi – rekao je Solovjov.

Jakov Kedmi je potom počeo da opisuje ustaške zločine nad Srbima.

– Oni su vodili ka rekama muškarce, žene i decu, razbijali im lobanje ogromnim palicama, a onda ih bacali u reku! To je tradicionalna hrvatska egzekucija! I Hrvati su počeli raspad Jugoslavije – rekao je on.

Na pitanje drugog gosta kako se on osjećao u Hrvatskoj, Kedmi, koji je Jevrej, je izjavio da se tamo osećao „kao u Njemačkoj“, posle toga je on krenuo da priča o genocidu Nemaca nad Jevrejima i nije više mogao da zadrži suze.

– Kad sam otišao u Austriju, prvo sam svog sina odveo da vidi Mauthauzen, a onda smo se zadesili na putu u Njemačkoj. Moj sin se probudio u autu i poželio da izađe. Stali smo i pitao je:,,Gdje smo mi? U Njemačkoj?“ I, ja sam rekao:,,Da“. I dečak je rekao – Neću da izađem, neću da budem u Njemačkoj! Imao je samo šest godina – u suzama je ispričao Kedmi.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.