PREOSTALI SRBI U HAGU IMAJU SAMO JEDNU BRIGU: Ne misle na sebe, već samo na svoj narod! ŠALJU APEL SRBIMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2019, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOSTALI SRBI U HAGU IMAJU SAMO JEDNU BRIGU: Ne misle na sebe, već samo na svoj narod! ŠALJU APEL SRBIMA!

Preostala četvorica Srba koji se nalaze u pritvorskoj jedinici zatvora Ujedinjenih nacija u Sheveningenu Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Mićo Stanišić i Stojan Župljanin više brinu za sudbinu Republike Srpske i srpskog naroda nego za vlastitu sudbinu i njihova poruka je da po svaku cenu treba sačuvati Srpsku, izjavio potpredsednik Organizacije starešina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin.

Župljanin je posle trodnevne posete Srbima u pritvorskoj jedinici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Ševeningenu rekao da je njihov stav da je Srpsku moguće sačuvati jedino postizanjem punog jedinstva svih političkih predstavnika i nosilaca vlasti iz reda srpskog naroda.

- Oni smatraju i da je neophodno prevazići međustranačka neslaganja i ujediniti se u ostvarivanju najviših i najsvetijih ciljeva i vrednosti srpskog naroda u Srpskoj, a to su opstanak, razvoj i prosperitet Republike Srpske i srpskog naroda zasnovan na utvrđivanju i poštovanju minimalnih zajedničkih interesa srpskog korpusa, ali i na ključnim opšteprihvaćenim međunarodnim demokratskim standardima i načelima - kaže Župljanin.

On je dodao da je mišljenje četvorke u Ševeningenu da je to pravi put i način da se oduži svima koji su podneli žrtvu prilikom stvaranja, očuvanja i razvoja Republike Srpske.

- Saglasili smo se da je to samo deo duga prema onima koji su dali živote i delove tela i prolili krv za Srpsku - napomenuo je Župljanin.

Prema njegovim rečima, Karadžić, Mladić, Stanišić i Župljanin su u razgovoru najmanje isticali lične probleme i uslove u kojima borave i žive.

- Oni ih prihvataju takve kakvi jesu, ne žale se, ne govore naglas, ali se u ćutanju oseća i tuga i seta, mnogo veća od onoga što bi moglo biti rečeno. Zabrinuti su za svoje porodice i uslove u kojima one žive. Nekima od njih retko stižu posete jer porodice nemaju materijalnih mogućnosti za to. Troškovi jedne posete premašuju iznos godišnje penzije roditelja jednog od njih - rekao je Župljanin.

On je istakao da im ni to ne pada teško koliko stalni napadi i nasrtaji na Srpsku.

- Potpuno sam siguran u njihovu veliku brigu za Republiku Srpsku i srpski narod, a koliko Srpska i srpski narod brinu za njih prosudite sami - naglasio je Župljanin.

Bivši predsednik Srpske Radovan Karadžić i nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić čekaju da im bude izrečena drugostepena presuda.

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srpske Mićo Stanišić i bivši načelnik Centra službi bezbednosti u Banjaluci Stojan Župljanin očekuju da budu upućeni na izdržavanje kazne od po 22 godine zatvora koje im je izrekao Haški tribunal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.