Ofanziva za spas Ratka Mladića: Hitna inicijativa Vlade da se pusti i leči u Srbiji

Izvor: Press, 31.Avg.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ofanziva za spas Ratka Mladića: Hitna inicijativa Vlade da se pusti i leči u Srbiji

Ministarstvo pravde insistira da se generalu omoguće adekvatni uslovi lečenja.
Foto: Tanjug
Ministarka pravde Nela Kuburović uputiće do kraja ove nedelje inicijativu Haškom tribunalu da se generalu Ratku Mladiću, bivšem komandatu Vojske Republike Srpke, omoguće adekvatni uslovi lečenja, s obzirom na to da je teško bolestan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a na šta već neko vreme ukazuju članovi njegove porodice i branilac, pišu Novosti.
Ministarstvo će podržati i predlog branioca da se Mladiću, ukoliko je to potrebno, odredi privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Srbiji.
- Najkasnije do sredine sledeće nedelje podnećemo zahtev Ministarstvu pravde za davanje garancije za lečenje lečenje Mladića  - rekao je Miodrag Stojanović, zastupnik odbrane haškoh optuženika:
- Trenutno pribavljamo novu medicinsku dokumentaciju jer mu se u poslednje vreme zdravstveno stanje pogoršalo.
On kaže da je svog klijenta posetio početkom ovog meseca, i bio je iznenađen jer Mladić nije mogao da izdrži tročasovnu posetu.
- Posle dva sata više nije mogao da sedi i koncentriše se na razgovor. Ozbiljno sam zabrinut zbog onoga što sam video. Od tada činimo sve što je moguće da ga sačuvamo i zato apelujemo da mu se omogući lečenje - kaže Stojanović.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ministarstvo pravde za RSE: Narednih dana pismo Hagu za Mladića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2017, 13:31

Pismo Haškom tribunalu sa zahtevom da se optuženom Ratku Mladiću omoguće adekvatni uslovi lečenja biće poslato u narednih nekoliko dana, rečeno je za RSE u Ministarstvu pravde Srbije. O detaljima ovog zahteva, kako je objašnjeno u Ministarstvu, javnost će biti obaveštena kada pismo bude upućeno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.