Nove neimenovane informacije o Mladiću u MH Federaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove neimenovane informacije o Mladiću u MH Federaciji

SARAJEVO - "S najviših pozicija u Srbiji premijeru Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku nedavno je ponuđeno da ratni zločinac Ratko Mladić bude prebačen na teritoriju manjeg bh. entiteta, gde bi bio uhapšen i isporučen Haškom tribunalu", tvrde neimenovani izvori sarajevskog lista Dnevnog avaza bliski obaveštajnim strukturama u BiH.

Dodik je, međutim, bar za sada, takvu ponudu odbio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatrajući je previše rizičnom za vlastitu poziciju, iznosi ovaj list u subotnjem broju.

Neimenovani sagovornik Dnevnog avaza kaže da se do ovih saznanja došlo zahvaljući presretnutom telefonskom razgovoru na relaciji Beograd - Banja Luka.

Kaže i to da je lično čitao transkript tog razgovora te da se on nalazi i na stolovima najvažnijih predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Ovaj razgovor, kaže izvor Avaza, još je jedan dokaz da vlasti u Beogradu znaju gde se nalazi najtraženiji ratni zločinac i da samo čekaju najpogodniji trenutak i biraju najbolji način za sebe da ga isporuče Haškom tribunalu.

List naglašava da je s obzirom na karakter materijala praktično nemoguće dobiti zvaničnu potvrdu tvrdnji njihovog sagovornika.

Od Dodika je iz Beograda, navodno, traženo da preuzme Mladićevo hapšenje, jer bi to rasteretilo Srbiju i olakšalo njen pristup Evropskoj uniji.

Ujedno bi Beograd dobio i alibi za dosadašnje neisporučenje Mladića Hagu, jer bi se onda moglo tvrditi da se zločinac, ustvari, nije ni krio u Srbiji, pa ga samim tim tamošnje službe nisu mogle ni uhapsiti.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dnevni Avaz, nove tvrdnje: Miloradu Dodiku iz Beograda nuđeno da Mladića uhapsi u RS?

Izvor: Cafe.ba, 12.Jun.2009

S najviših pozicija u Srbiji premijeru RS Miloradu Dodiku nedavno je ponuđeno da ratni zločinac Ratko Mladić bude prebačen na teritoriju manjeg bh. entiteta, gdje bi bio uhapšen i isporučen Haškom tribunalu, tvrde izvori Dnevnog avaza bliski obavještajnim strukturama u BiH.

Nastavak na Cafe.ba...

Srbija nudila Dodiku da uhapsi Mladića?

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2009, 12:37

Posle nedavno objavljenih snimaka na televiziji Federacije BiH na kojima je Ratko Mladić, sarajevski list "Dnevni avaz" piše da su srpske vlasti nudile premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku da ovaj haški optuženik bude prebačen u RS i uhapšen. List navodi da je sa najviših pozicija u Srbiji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.