Mladiću nema mesta ni u institucijama, ni na zidu

Izvor: RTS, 11.Mar.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladiću nema mesta ni u institucijama, ni na zidu"

Hodnik ispred kancelarije Inicijative mladih za ljudska prava ispisan je porukama "Ratko Mladić" i "Nema podele", saopštili su aktivisti te nevladine organizacije i ocenili da za ratne zločince ne sme biti mesta nigde - ni u instiucijama, ni na zidovima.
Inicijativa saopštava i da su vrata njihove kancelarije išarana i izlepljena nalepnicama "Ovo je ponos i srbska žena, a ti nisi ni senka njena", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kojima su slike osam znamenitih žena iz srpske istorije.

Grafiti su, kako ocenjuju, reakcija na to što je Inicijativa umesto komunalnih službi prekrečila tri grafita "Ratko Mladić, srpski heroj", "Kosovo je Srbija", "Nema podele".
Inicijativa poručuje da takmičenje u iskazivanju nacionalizma između vladajućih stranaka i opozicionih pokreta mora da prestane.
"Društvo koje je zasnovano na vrednostima ljudskih prava, na evropskim vrednostima, mora biti izričito, jasno i direktno - Ratko Mladić je ratni zločinac i nosi najveću odgovornost za genocid u Srebrenici. Nemamo pravo na eufemizme, relativizaciju i negiranje zločina", navodi Inicijativa
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.