Mladić poslao poruku građanima RS

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić poslao poruku građanima RS

Ratni komandant Vojske RS, haški osuđenik, Ratko Mladić obratio se uoči izbora u BiH javnosti Srpske porukom koju je na današnjoj pres konferenciji u Banjaluci preneo predsednik Organizacije starešina VRS Milovan Milutinović.

Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Mladić je poručio da je "obaveza svih političara i patriotskih snaga da se odupru svim oblicima ugrožavanja Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i njenih institucija", rekao je Milutinović, a preneo javni servis Republike Srpske

Milutinović je naveo i da je Mladić "prihvatio da u narednom periodu bude biran za počasnog predsednika te organizacije".

Poslednje reči Mladića sinu uoči presude

"Mladić je naveo da to ne radi radi sebe, već zbog podrške ciljevima definisanim Statutom Organizacije starešina VRS i potrebom okupljanja patriotskih snaga oko osnovnih ciljeva i obaveza usmerenih očuvanju Srpske i povećanju brige za porodice poginulih, ratne vojne invalide, borce i starešine koji su dali nesebičan doprinos", naveo je Milutinović.

Mladića je Haški tribunal u prvostepenom postupku osudio na doživotnu kaznu zatvora za, kako je navedeno u obrazloženju, genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti i druge ratne zločine.

PRESUDA: MLADIĆU DOŽIVOTNI ZATVOR! 
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

General Mladić: Obaveza je svih političara i patriotskih snaga da se odupru svim oblicima ugrožavanja Republike Srpske

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2018

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić obratio se uoči izbora u javnosti Republike Srpske porukom koju je na današnjoj pres-konferenciji u Banjaluci preneo Milovan Milutinović, predsednik Organizacije starešina Vojske Republike Srpske.. . General Mladić je poručio da je „obaveza...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.