MLADIĆ OSTAVLJEN DA UMRE OD KORONE: Porodica nekadašnjeg generala Republike Srpske zabrinuta za njegovo zdravlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 22:58

MLADIĆ OSTAVLJEN DA UMRE OD KORONE: Porodica nekadašnjeg generala Republike Srpske zabrinuta za njegovo zdravlje

Ratko Mladić, bivši general VRS već nedelju dana ima jako visoku temperaturu

Ratko Mladić (78), bivši general VRS i haški optuženik, već nedelju dana ima jako visoku temperaturu, a nikome u Ševeningenu ne pada na pamet da ga testira na koronavirus, iako zbog njegovih godina i opšteg lošeg zdravstvenog stanja spada u rizičnu grupu.

Porodica generala i više je nego zabrinuta, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegov sin Darko kaže da Mladić preko telefona zvuči užasno loše i da nema snage da razgovara duže od par minuta.

- Niko nam ne govori da li ima korone u zatvoru ili ne, ali znamo da general ima temperaturu već punih sedam dana! Oni kažu nije to ništa, a kako mi to možemo znati. Imao je prvo 38,3, sada ima 37,4. Mi smo jako zabrinuti, a u Hagu kažu da je ta temperatura posledica nekakvog toplotnog udara, što je suludo! Njega ta temperatura jako iscrpljuje, naročito jer mu je ceo organizam slab i anemičan je. Nema snage ni da razgovara telefonom, može da priča svega po nekoliko minuta, a onda mora da legne da se odmori. To vam sve govori - priča Darko Mladić.

Navodi da su on i advokati uputili zahtev Tribunalu da se Mladiću što hitnije ukaže sva neophodna medicinska pomoć i odrade sva ispitivanja uključujući i test na koronavirus.

- Oni su ga nekoliko puta vodili do bolnice, nakon čega su nam i saopštavali da je temperatura posledica toplotnog udara. Naš strah je ogroman, ako uzmemo u obzir njegovo celokupno zdravstveno stanje. Generala su jednom testirali na novi virus, ali to je bilo tri nedelje pre nego što je dobio temperaturu, kada su ih i sve testirali, i kada je bio negativan. Međutim, sada kao da ne žele da ga testiraju - zabrinut je Mladićev sin koji dodaje da se ni tu njihove brige ne završavaju.

- Na sve ovo, još su odlučili de se u ponedeljak održi rasprava po pitanju generalove žalbe, mi smo protiv iz više razloga, ali prvi je njegovo zdravlje. On ne može da se pripremi za taj proces, takođe advokati iz Srbije neće moći da mu dođu, a čak ni onaj jedan koji je u Hagu, jer on čeka rezultat testa na koronu budući da je bio na nekom službenom putu - završava Darko.

Podsetimo, u junu je Ratko Mladić bio životno ugrožen. Za samo par godina imao je dva moždana i jedan srčani udar, a stanje mu se naglo pogoršalo zbog operacije debelog creva, nakon koje je dobio unutrašnje krvarenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.