Ljajić: Neistinite tvrdnje Blica, nema nikakvih vanrednih akcija na hapšenju Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Neistinite tvrdnje Blica, nema nikakvih vanrednih akcija na hapšenju Mladića

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da nisu u toku nikakve posebne akcije na lociranju Ratka Mladića.

On je naveo da nema nikakvih neuobičajenih aktivnosti, niti velikih akcija potrage za preostalim haškim optuženicima.

"Reč je o uobičajenim dnevnim akcijama provere nekih saznanja koje imamo, a ne o tome da smo sada bliži nekom od haških optuženika nego što smo bili pre izvesnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vremena", rekao je Ljajić novinarima u Vladi Srbije.

On je najavio da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovati u Beograd u prvoj polovini septembra.

Ljajić je napomenuo da Bramerc pre redovnog izveštaja, koji u decembru podnosi Savetu bezbjednosti UN, neće pisati nikakav poseban izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

On je podsetio da je Bramerc nakon hapšenja Radovana Karadžića izjavio da je to veliki napredak i velika prekretnica u odnosima Srbije sa Tribunalom.

"Očekujemo da će EU adekvatno odgovoriti na tu Bramercovu izjavu, a bez da on piše poseban izveštaj ministrima EU", istakao je Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljajić: Nema velike potere za Mladićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2008

 Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da nema nikakvih neuobičajenih aktivnosti, niti akcija potrage za preostalimhaškim optuženicima, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžiće ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.