I Karadžić traži izuzeće Merona iz svog žalbenog veća

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Karadžić traži izuzeće Merona iz svog žalbenog veća

U Karadžićevom zahtevu, koji je objavio Mehanizam u Hagu, navodi se da sumnja u pristrasnost Merona proizlazi iz njegovog učešća u donošenju ranijih osuđujućih presuda prema podređenima Karadžiću Sledeći odluku o izuzeću trojice sudija zbog pristrasnosti u slučaju generala Ratka Mladića i prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je izuzeće sudije Teodora Merona iz žalbenog veća - koje treba da odluči o žalbama na presudu kojom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Karadžić osuđen na 40 godina zatvora.U Karadžićevom zahtevu, koji je objavio Mehanizam u Hagu, navodi se da sumnja u pristrasnost Merona proizlazi iz njegovog učešća u donošenju ranijih osuđujućih presuda prema podređenima Karadžiću."Meron se u velikoj meri suočavao sa dokazima i nalazima u vezi sa spornim činjenicama i pitanjima koja su predmet žalbe i izvukao je zaključke u kojima je potvrdio osudujuće presude protiv podređenih Karadžiću", precizira se u zahtevu.PROČITAJTE JOŠ: Odbrana Radovana Karadžića traži novo suđenjeKaradžić je u martu 2016. godine osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine.Žalbeni postupak u njeogvom slučaju ušao je u poodmaklu fazu, pa Karaddzicvheva odbrana žali što ga i sama nije ranije podnela, ukazujući da su se pravni osnovi za to stekli nakon odluke sudije Žan Klod Antoanetija o izuzeću trojice sudija iz Mladićevog žalbenog veća, takođe zbog pristrasnosti."Imajući u vidu odluku u slučaju Mladić, sudija Meron treba da bude izuzet iz žalbenog veća u Karadžićevom slučaju", navodi se u zahtevu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić zatražio izuzeće sudije Merona

Izvor: Blic, 26.Sep.2018

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je izuzeće sudije Teodora Merona iz žalbenog veća Haškog mehanizma, zbog pristrasnosti.

Nastavak na Blic...

Sudija Meron se povukao iz Žalbenog veća Radovanu Karadžiću

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2018, 15:35

Predsednik sudskog Mehanizma u Hagu Teodor Meron doneo je danas odluku da se povuče iz Žalbenog veća koje treba da odluči o žalbama na presudu kojom je prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora.. . . Karadžić je juče zatražio izuzeće Merona zbog sumnje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.