Gordana Suša i Kokan Mladenović gosti Novog dana

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordana Suša i Kokan Mladenović gosti Novog dana

Ratni komandant Vojske Republike Srpske i osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, koji se nalazi u Hagu na izdržavanju doživotne kazne zatvora zbog genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina, uključio se u petak telefonskim putem u jutarnji program Televizije Hepi, gde je razgovarao s gostima u studiju.

U emisiji koju vodi Milomir Marić, gosti su bili lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << takođe osuđen pred haškim tribunalom, Mladićev sin Darko i član ruske Dume Pavel Dorohin. Uživo u programu, Darko Mladić je telefonom pozvao svog oca i rekao mu da se obrati javnosti. Istog dana u Beogradu je promovisana knjiga "General Mladić: Poslednja bitka, uspomene, intervjui, dokumenti”. Kako je došlo do toga da se na televiziji sa nacionalnom frekvencijom promoviše ratni zločinac, koji se publici obratio rečima "Ljubi vas deda Ratko" i kako je moguće da REM u tome ne vidi ništa sporno? O tome u temi jutra govore novinarka Gordana Suša, bivša članica REM-a i Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Štampu ovog jutra listamo sa rediteljem Kokanom Mladenovićem.

U Dubaiju sutra počinje Skupština Interpola, gde će se razmatrati zahtev Kosova da postane član te međunarodne policijske organizacije. Uživo iz Dubaija, za Novi dan govori stručnjak za bezbednost, Duško Tomić.

Jake, ekonomski stabilne žene temelj su društva. Neke žene mogu same, nekima je potrebna podrška, ali cilj je isti - rodna ravnopravnost. Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, UN Women, pomaže u ostvarivanju tog cilja i to kroz rad sa organizacijama civilnog društva i državom, pre svega lokalnim samoupravama. Kako? O tome razgovaramo sa Atifom Šaljić, predsednicom Saveta za rodnu ravnopravnost iz Tutina i Jelenom Sekulić Nedeljković iz organizacije UN Women.

Drama "Krvave svadbe" Federika Garsije Lorke inspirisala je koreografa Krunislava Simića da napravi celovečernji balet u dva dela u kome je vešto spojio muziku Španije i Lorkine likove, kreirajući balet nabijen emocijom, čežnjom i strastima. Simić je uspeo da dočara strasnu romsku noć Alhambre, koja je najromantičniji deo Granade, sa mesečinom i bodežima, sa topotom konja i Lorkinim stihovima...On je naš gost ovog jutra.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SIN RATKA MLADIĆA PROGOVORIO O SESTRI KOJA SE UBILA I PAKLU KOJI SU PREŽIVELI: Ovo je istina o mom ocu! Vratiće se u Srbiju

Izvor: Kurir, 17.Nov.2018

Ratni komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić nalazi se u Hagu na izdržavanju doživotne robije. Njegov sin Darko Mladić za Kurir kaže da duboko veruje da će njegov otac opet doći u Srbiju  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.