Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala Mladića sve lošije

Izvor: Vostok.rs, 15.Sep.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Mladić: Zdravstveno stanje generala Mladića sve lošije

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića u haškom pritvoru sve je lošije i on vidno slabi, rekao je njegov sin Darko Mladić i dodao da je ubeđen da general Mladić "neće preživeti" ukoliko ne ode na bolničko liječenje.

"Glavni je problem što od decembra on slabi i to nas najviše zabrinjava. Vidljivo je da se brzo zamara, otežano priča, skače mu pritisak preko 200. Ali, on se uopšte ne žali jer je takav i ne želi da pokaže slabost pred svojom porodicom", rekao je Darko Mladić.



On je naveo da porodica sumnja da je general u Hagu imao najmanje još jedan prolazan moždani udar u snu u decembru i da je to uzrok njegovih tegoba i slabljenja. Darko Mladić je rekao da Hag nije dao celokupnu zdravstvenu dokumentaciju porodici generala Mladića, što su prvi put priznali pre desetak dana, te da nisu dali snimke glave, srca i druge.

"Govorili su da su nam dali sve snimke, a sada odjednom kažu da su ti snimci u Bronovu i da postoji posebna procedura kako bi se došlo do tih snimaka. Moj otac pre odlaska u Hag imao je tri moždana udara, a u Hagu srčani udar", dodao je on.

Darko Mladić je rekao da je porodica angažovala tim stručnjaka i da oni imaju isto mišljenje da su simptomi koji su naknadno razvijeni dokaz da je general Mladić imao prolazni moždani udar. Prema njegovim rečima, veštaci su, prema dokumentaciji koja im je data bez ključnih snimaka, konstatovali da postoje propusti u lečenju generalaRatka Mladića.

Advokat Branislav Tapušković je ocenio da u haškim zatvorski prostorijama nema uslova za lečenje. Podsetio je na slučaj Slobodana Miloševića, koji je samo tri dana pred smrt tražio lečenje u Moskvi, što nije bilo dopušteno.

Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.