Biljana Plavšić: Neću biti svedok protiv Karadžića i Mladića

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana Plavšić: Neću biti svedok protiv Karadžića i Mladića

Bijeljina - Biljana Plavšić, nekadašnja predsednica Republike Srpske, izjavila je da u procesu protiv Radovana Karadžića, prvog predsednika Republike Srpske i generala Ratka Mladića pred Haškim sudom neće biti svedok Tužilaštva.

- Ako mi sud uputi poziv, to je obavezujuće, ali ja nisam svedok Tužilaštva - rekla je Plavšićeva sinoć za BN televiziju i dodala da nije bila svedok Tužilaštva ni u procesu protiv Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije.

Plavšićeva je ocenila da procesi koji se vode protiv Karadžića i generala Mladića pred Tribunalom u Hagu ne mogu da ugroze dejtonsku poziciju Republike Srpske, jer je reč o individualnoj odgovornosti.

- To smo slušali od Harisa Silajdžića i neki se verovatno nadaju, ali o tome nema govora - kaže Plavšićeva.

Ona je naglasila da se ne kaje što je priznala krivicu, jer je, kako kaže, govorila istinu, ali ističe da je za proces pred Tribunalom veoma važan izbor advokata.

Podsećajući na susret sa tadašnjim američkim državnim sekretarom Medlin Olbrajt u Banjaluci 1997., Plavšićeva je ispričala kako se posle toga nadala da će "slučaj Karadžić” biti "gurnut pod tepih”.

- Rekla sam joj "vi govorite da treba da se ćušne pod tepih, hajde da radimo na tome”. Imala sam utisak da ima neko razumevanje - kazala je Plavšićeva.

Povezane vesti: Sva suđenja biće završena do 2012, Karadžiću do 2014. Danas nastavak suđenja Karadžiću Krasjov: Hag pokušava da prebaci kolektivnu krivicu na Srbe Mladić će se najverovatnije prvo sresti sa Karadžićem Blog uživo: Mladić "izuzetno kooperativan" u pritvoru

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plavšić: U procesima protiv Mladića i Karadžića ne bih bila svjedok Tužilaštva

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2011

BIJELjINA - Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da u procesu protiv prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića pred Haškim sudom ne bi bila svjedok Tužilaštva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

BILJANA PLAVŠIĆ NEĆE SVEDOČITI PROTIV MLADIĆA I KARADŽIĆA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011

BANJA LUKA- Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da u procesu protiv Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića pred Haškim sudom ne bi bila svedok tužilaštva, objavili su bosanski mediji...- Ako mi sud uputi poziv, to je obavezujuće, ali ja nisam svedok Tužilaštva,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.