Alibi Ratka Mladića je da je bio kum na svadbi

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibi Ratka Mladića je da je bio kum na svadbi

Svedoci odbrane Biljana i Žarko Stojković potvrdili su pred Haškim tribunalom da je general Ratko Mladić bio na njihovoj svadbi u Beogradu, 16. jula 1995, u vreme dok su, po optužnici, Mladićeve snage streljale Muslimane iz Srebrenice.

Supružnici Stojković su dali alibi tadašnjem komandantu VRS, optuženom za genocid nad oko 7.000 srebreničkih Muslimana u danima pošto je ta vojska, 11. jula 1995, zauzela Srebrenicu. Alibi Mladiću za dane od 14. do 17. jula 1995, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kada je po optužnici ubijena većina muslimanskih zarobljenika, nedavno je dala i njegova supruga Bosiljka, svedočeći u Hagu da je on tih dana bio u Beogradu i da nije izdavao nikakva naređenja.

U dosadašnjem toku suđenja, Tužilaštvo nije osporavalo da je general Mladić u to vreme bio u Beogradu, između ostalog i na sastancima s predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem i međunarodnim zvaničnicima. Tužioci, međutim, tvrde da je Mladić i iz Beograda imao potpunu kontrolu i komandu nad VRS.

Na pitanje branioca Branka Lukića, svedoci su izjavili da Mladić nije koristio nikakva sredstva veze dok je bio na svadbi. Biljana Stojković napomenula je da je bila "iznenađena" time što je general bio "potpuno posvećen svadbi" i njima. Zastupnicu optužbe i predsedavajućeg sudiju Alfonsa Orija interesovalo je čak i da li je Mladić, tokom veselja, odlazio u toalet. Biljana Stojković odgovorila je da to ne može da isključi, ali da ga ona nije videla.

Supružnici Stojković rekli su i da su kasete sa snimcima svadbenog veselja nestale iz kuće Biljanine majke u Kruševcu, dok su oni službeno boravili u inostranstvu. Isto se, po svedocima, desilo i sa fotografijama sa svadbe, ali i kasnijim slikama njihove dece sa Mladićima.

Odbrana je Biljanu Stojković predstavila kao "novinara iz Beograda" sa doktoratom iz oblasti "razvoja i strategije" koji je odbranila na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane. Žarko Stojković za sebe je rekao da je aktivni potpukovnik Vojske Srbije.

Proces generalu Mladiću (73) – optuženom i za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u šest opština imao razmere genocida; terorisanje stanovništva Sarajeva granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje kao talaca pripadnika Unprofora, 1992-95 - biće nastavljeno sutra.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Svedoci dali alibi Mladiću: Bio nam je kum na svadbi, nije bio u Srebrenici! A slike, slike su nestale?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2015

Svedoci odbrane generala Ratka Mladića, bračni par Biljana i Žarko Stojaković, potvrdili su u sredu na suđenju da je bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske 16. jula, kada su po navodima optužnice srpske snage streljale srebreničke muslimane, bio kum na njihovoj svadbi u Beogradu...Stojakovići...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.