Izvor: B92, 10.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Novosti u potrazi

Beograd -- Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao da u vezi sa potragom za Ratkom Mladićem ima mnogo novosti, od kojih su neke doprle do javnosti, dok druge još nisu poznate.

"Ima mnogo novosti, neke su doprle do javnosti, a neke ne. Nismo ni za trenutak stali u poslu", rekao je Vukčević za "Večernje novosti". Upitan da li je pored Ratka Mladića i hapšenje Radovana Karadžića obaveza Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on je odgovorio da bi to bio slučaj ukoliko bi se Karadžić krio u Srbiji, ali da za sada ne postoje ni jedan dokaz za to.

Vukčević je kazao i da je na osnovu navoda objavljenih u knjizi bivše tužiteljke Haškog Tribunala Karle del Ponte o trgovini ljudskim organima istražni sudija do sada saslušao više od deset svedoka.

"Uputili smo dopise tužilaštvu Albanije, i zatražili informacije od međunarodnog komiteta Crvenog krsta i UNMIK-a. Vučemo organizovane i promišljene poteze i na tome rade svi nadležni organi", kazao je Vukčević.

Govoreći o novom glavnom tužitelju Haškog tribunala, Vukčević je rekao da su njegovi utisci o Seržu Bramercu veoma pozitivni i da su se prilikom prvog susreta njih dvojica veoma dobro razumeli.

"Njega ne zanima politika. On hoće rezultat i ima razumevanja za sve ono što se dešava na našim prostorima. Interesovao se za sve što smo do sada uradili i bio je zadovoljan svime što je čuo i video", naveo je Vukčević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.