Statusna konferencija za Ratka Mladića zakazana za 29. maj

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 15:47

Statusna konferencija za Ratka Mladića zakazana za 29. maj

Mehanizam u Hagu zakazao je statusnu konferenciju u postupku protiv generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića za 29. maj.

Konferencija će se održati video-konferencijskom vezom.

Veza će biti uspostavljena linkom između pritvorske jedinice u kojoj je smešten Mladić i sudske zgrade Mehanizma za krivične sudove u Hagu, imajući u vidu zaštitne mere od virusa kovid 19.

Odlukom suda Mladiću će biti omogućena i privatna komunikacija za braniocem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre i tokom ove konferencije, a način će u roku od dva dana razraditi sekretarijat suda.

Ratko Mladić je prvostepenom presudom Tribunala u Hogu, čiji je rad nasledio Mehanizam, osuđen u novembru 2017. na doživotni zatvor.

Prošle sedmice Mehanizam je za 16. i 17. jun zakazao usmeno predstavljanje žalbi pred Žalbenim većem Mehanizma.

Na statusnim konferencijama, poput ove zakazane za 29. maj u 11 sati, sud rešava pitanja koja se tiču podnesaka, pritvora, zdravlja, poseta i druga.

Mladić je u Hagu prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina i BIH i u pritvoru čeka okončanje žalbenog postupka i drugostepenu presudu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.