Statusna konferencija o Mladiću 6. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statusna konferencija o Mladiću 6. novembra

Statusna konferencija u postupku protiv nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog prvostepenom presudom Haškog tribunala na doživotni zatvor, zakazana je za 6. novembar, objavio je Mehanizam za međunarodne krivične sudove, pravni naslednik Haškog suda. 

Na ovoj sednici, Mladić će imati priliku da istakne pitanja u vezi sa svojim predmetom i boravkom u pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tribunala, preneo je RTRS.

Ukoliko Mladić ne bude želeo da prisustvuje ovoj konferenciji ili da se uključi u nju posredstvom video-veze, mora o tome da obavesti Sud do 2. novembra, navodi se u odluci koju je objavio Mehanizam.

Sredinom septembra potvrđena je odluka kojom je sudija Žan-Klod Antoneti isključio iz žalbenog veća sudije Teodora Merona, Karmela Ađijusa i Liju Dacuna zbog mogućnosti da budu pristrasni prilikom odlučivanja o Mladićevoj žalbi na prvostepenu presudu.

Razlog za isključenje sudija bio je njihovo učešće u donošenju ranijih presuda Haškog tribunala kojima su Mladiću podređeni oficiri Vojske Republike Srpske osuđeni zbog zločina u Srebrenici, u julu 1995. godine.

Umesto njih, u apelacionom veću su sudije Emparani Mami Ričard Radžonson, Priska Matimba Nijambe i Geberdao Gustave Kam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.