Pravda će biti zadovoljena: General Vojske Republike Srpske biće pušten na slobodu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravda će biti zadovoljena: General Vojske Republike Srpske biće pušten na slobodu?

Neophodno mu je bolničko lečenje

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratko Mladića, očekuje da će on sledeće godine iz Haga biti pušten na slobodu.

Pročitajte i:

Veruje, kako kaže, da e prvostepena presuda iz novebra prošle godine, kada je u Haškom tribunalu njegov otac osuđen na doživotnu robiju, posle uložene žalbe biti pušten na slobodu.

Kakvu presudu očekujete?

- Prvo prvostepena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << presuda bi trebalo da bude anulirana, a Ratko pušten na slobodu. Nemaju nikakve dokaze protiv njega. U Hagu je dominantan politički uticaj NATO politike.

Očekujelite li te ga u Beogradu sledeće godine?

- Voleo bih i pre da ga izvedem odande. Ne vidim razlog zbog čega mu ne dozvoljavajubolničko lečenje, koje mu je više nego potrebno.

Kako je njegovo zdravstveno stanje?

- U suštini nepromenjeno. Ništa bolje, ali na svu sreću ništa gore. Ima iste, probleme oduniranje ćelija u mozgu usled višestrujnih moždanih udara.Kako nam je Ratko rekao u telefonskom razgovoru pre desetak dana, snimali su mu glavu. Tražili smo snimke i medicinski izveštaj da bi videli kakvo je sada stanje. Uz to ima i visok krvni pritisak, nažalost lekari u Hagu smatraju da je to bezazleno. Iako naši lekariupozoravaju da mogu izazvati ozbiljne probleme. Utvrđeno je da ima početak demencije.

Zahtev da se leči u Srbiji odbijen je u junu. Hoćete li i dalje na tome insistirati. Hoćete li i dalje na tome insistirati?

- Na svim novinama se borim za to. Uspeva da preživi tamo bukvalno uz božiju pomoć. .

Prima li posete?

- Ima pravo da deset dana mesečno ima posete. Stalno ispuni tu normu , jer mu u posetu ide redovno supruga Bosa, prijatelji, rodbina i ja sa decom.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SIN RATKA MLADIĆA: Dogodine ga očekujem u Beogradu! Darko otkrio i u kakvom zdravstvenom stanju je njegov otac

Izvor: Kurir, 30.Avg.2018, 09:48

Konačna presuda trebalo bi da bude izrečena krajem 2019, a prvostepena na doživotnu robiju anulirana i Ratko pušten na slobodu jer nemaju nikakve dokaze

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.