Srpska rakija osvaja evroazijsko tržište

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska rakija osvaja evroazijsko tržište

Krajem aprila, Međuvladin savet trebalo bi da potvrdi otvaranje evroazijskog tržišta za Srbiju, koje broji više od 180 miliona potrošača. To će srpskim proizvođačima omogućiti neograničen bescarinski izvoz voćne rakije, rekao je za RTS ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Dve i po godine se pregovara o sporazumu sa Evroazijskom unijom, a najbitnije je da dođe do finalizacije tog sporazuma, rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a Rasim Ljajić.
"Sporazum predviđa neograničen izvoz voćnih rakija na evroazijsko tržište, a izdejstvovali smo i izvoz 2.000 tona cigareta", rekao je Ljajić. Prema rečima ministra Ljajića, svakako da u ovom trenutku nemamo još kapacitet da zadovoljimo tako ogromno tržište, ali veruje da će ovaj sporazum biti podstrek da naši proizvođači prošire kapacitete.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.