Srbija dnevno gubi preko milion evra zbog taksi Prištine

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dnevno gubi preko milion evra zbog taksi Prištine

Beograd -- Srpska privreda dnevno gubi milion i 39.000 evra zbog taksi koje je uvela Priština, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić.

On ističe da je najviše izgubila domaća prehrambena industrija jer su naše kompanije gotovo potpuno istisnute sa KiM u ovom periodu.

"Za skoro 14 meseci trajanja taksi, na teritoriju KiM otpremljeno je manje robe iz centralne Srbije u vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 435 miliona evra, u odnosu na isti period pre uvođenja taksa", rekao je Ljajić za "Novosti", navodeći da su poziciju naših kompanija zauzele kompanije iz Grčke, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Turske i Severne Makedonije.

Ljajić je rekao i da je bez EU, SAD, Kine i Rusije, kao stalnih članica Saveta bezbednosti UN, teško očekivati održivo rešenje za KiM i ocenio da će neka vrsta "Dejtona" biti potrebna kad god ovo pitanje dođe na dnevni red.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Dnevno gubimo milion i 39.000 evra zbog taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020

Srpska privreda dnevno gubi milion i 39.000 evra zbog taksi koje je uvela Priština, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, ističući da je najviše izgubila domaća prehrambena industrija jer su naše kompanije gotovo potpuno istisnute sa Kosova i Metohije u ovom periodu..."Za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

GUBITAK OD MILION EVRA DNEVNO Zbog prištinskih taksi srpska privreda i dalje trpi ozbiljne posledice, na najvećem udaru jedna privredna grana

Izvor: Blic, 20.Jan.2020

Srpska privreda dnevno gubi milion i 39.000 evra zbog taksi koje je uvela Priština, kaže potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.