Saradnja Srbije i Kine u oblasti digitalne ekonomije

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i Kine u oblasti digitalne ekonomije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ministrom uprave za digitalni prostor NR Kine Džuangom Žungvenom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti telekomunikacija i informaciono-komunikacionih tehnologija.
Tokom sastanka kineski ministar je istakao spremnost Kine za pomoć Srbiji u razvoju različitih projekata digitalne ekonomije, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi naša zemlja postala lider u Jugoistočnoj Evropi u ovoj oblasti.

Prvi takav projekat biće implementacija programa različitih servisa "pametnih gradova" najpre u Nišu tokom sledeće godine, a kasnije i u ostalim većim gradovima u Srbiji.
Džuang je takođe preneo zainteresovanost vodećih kineskih kompanija iz oblasti telekomunikacija za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji.
Rasim Ljajić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dve zemlje u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija, navodeći da je jedan od najvidljivijih rezultata na tom planu izgradnja optičkih mreža koju "Telekom" realizuje sa kineskom kompanijom "Huavej", a koja će omogućiti da oko 750.000 domaćinstava u Srbiji ima najbrži mogući pristup internetu.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanije iz Kine zainteresovane za razvoj 5G mreže u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Jul.2019

Ministar uprave za digitalni prostor Kine, Džuang Žungven je danas u Beogradu preneo da su vodeće kineske kompanije zainteresovane za učešće u razvoju 5G mreže u Srbiji. Kineski ministar je to rekao na sastanku s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasimom Ljajićem.Ljajićevo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.