Princ Saudijske Arabije u zvaničnoj poseti Srbiji

Izvor: Press, 03.Nov.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Saudijske Arabije u zvaničnoj poseti Srbiji

Na poziv potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, od danas do 5. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji boraviće princ Saudijske Arabije Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda.
         Saudijski princ će se tokom posete sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Poseta princa Saudijske Arabije je prva zvanična poseta jednog od saudijskih državnika Srbiji od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države i prva poseta nekog od zvaničnika Saudijske Arabije našoj zemlji još od 1989. godine, kada je saudijski ministar spoljnih poslova Saud Al Fejsal učestvovao na Samitu nesvrstanih u Beogradu. Tokom zvanične posete Srbiji, Salman bin Abdulaziz Al Saud, koji je i predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu svoje zemlje, sa Ljajićem će potpisati Memorandum o saradnji u oblasti turizma, što će biti prvi međudržavni sporazum ove dve zemlje ikada, navodi se u saopštenju iz Ljajićevog kabineta. Pored susreta na najvišem državnom nivou, saudijski princ će na lični zahtev obići i najvažnije kulturno - istorijske spomenike grada Beograda.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.