Premijer Gruzije: Ostajemo pri svom stavu, ne priznajemo KiM

Izvor: RTS, 20.Nov.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Gruzije: Ostajemo pri svom stavu, ne priznajemo KiM

Giorgij Kvirikašvili, premijer Gruzije, izjavio je da ta zemlja ostaje pri stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Pozvao je srpske privrednike da iskoriste olakšice za ulaganja koje vlada u Tbilisiju daje stranim investitorima.
Gruzijski premijer je sa potpredsednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i ministrom državne uprave i lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samouprave Brankom Ružićem u Tbilisiju razgovarao o daljem razvoju političkih odnosa i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, saopštila su resorna ministarstva.

Premijer Kvirikašvili istakao je da Gruzija ostaje pri stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova od strane privremenih institucija u Prištini, s obzirom na to da principi nepovredivosti granica i nemešanja u unutrašnje stvari drugih država moraju biti temelj ukupne stabilnosti u međunarodnim odnosima.
Kvirikašvili je pozvao privrednike iz Srbije da iskoriste olakšice i podsticaje za ulaganja koje vlada u Tbilisiju daje stranim investitorima, a pozvao je i građevinske firme iz naše zemlje da učestvuju u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata u Gruziji.
Tokom posete Tbilisiju, Ljajić je sa potpredsednikom Vlade Gruzije Dmitrijem Kumsišvilijem potpisao Sporazum o ekonomsko-trgovinskoj saradnji dve zemlje, dok je Ružić potpisao bilateralni Memorandum o saradnji u reformi javne uprave sa ministarkom pravde Gruzije Teom Culukijani.
Dogovoreno je i da se do juna naredne godine usaglase i sporazumi o podsticaju i zaštiti investicija i zajedničkom nastupu na trećim tržištima, kao i da se do tada održi prva sednica mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje, na kojoj bi se definisale sve oblasti budućeg zajedničkog delovanja.
Dogovoreno je i da se razmene iskustva u reformi javne uprave, a naročito na uspostavljanju jedinstvenih upravnih mesta za pružanje usluga uprave građanima po modelu "one stop shop", navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ljajić i Ružić u Gruziji o razvoju bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2017

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastali su se danas u Tbilisiju sa premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem, sa kojim su razgovarali o daljem razvoju političkih odnosa i unapređenju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.