Potpisan ugovor o promociji Srbije na kineskoj platformi Alibaba

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o promociji Srbije na kineskoj platformi "Alibaba"

Turistička organizacija Srbije potpisala je ugovor sa kineskom kompanijom "Alibaba", koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim svojim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Vičet i Vejbo, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Dodao je da će na kineskoj državnoj televiziji CCTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << filmova.
Ministar Ljajić je novinarima u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), pojasnio da je ugovor potpisan sa turističkom platformom "Fligi", koja pripada "Alibabi".

Ugovor podrazumeva turističku promociju Srbije do 30. novembra ove godine na svim platformama u Kini, kao i na kineskim društvenim mrežama Vičet i Vejbo, koje su pandan Fejsbuku i Instagramu.
Ministar je izrazio uverenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam meseci ove godine Srbiju posetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39 odsto, dok je broj noćenja porastao za 51 odsto.
"Verujemo da će se taj trend nastaviti i tokom ove godine. Ugovor koji smo potpisali doprineće da u narednoj godini poraste broj kineskih turista u Srbiji", naveo je ministar.
Ljajić je dodao da će u vreme održavanja CIFIT-a na kineskoj državnoj televiziji CCTV biti emitovane dve emisije u kojima se Srbija promoviše kao destinacija za snimanje filmova.
"Time otvaramo još jedan segment saradnje u turističkom sektoru. Nadam se da nam dolaze još bolji dani kada je reč o saradnji Srbije i Kine u oblasti turizma", rekao je Ljajić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA I ALIBABA OZBILJNI PARTNERI Naša zemlja reklamiraće se na najvećim svetskim platformama

Izvor: Blic, 07.Sep.2019

Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, koja se bavi globalnom onlajn trgovinom, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wećat i Vejbo, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.