Pojednostavljenje procedure za dobijanje socijalne pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2009, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojednostavljenje procedure za dobijanje socijalne pomoći

NOVI SAD - Novi zakon o socijalnoj zaštiti između ostalog pojednostaviće proceduru za dobijanje materijalne pomoći, izjavio je za RTV ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić.

On je priznao da je do sada za svaki vid socijalne pomoći bilo neophodno pribaviti najmanje 14 dokumenata.

"Ubuduće to će biti jednostavnije, ali to ne znači da će korisnici socijalne pomoći biti potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oslobođeni dokazivanja da im je pomoć države potrebna", rekao je Ljajić.

Novi zakon uvešće i dosta novina u rad centara za socijalni rad pa će između ostalog biti pooštreni kriterijumi zapošljavanja u tim ustanovama naveo je ministar.

Novi zakon o socijalnoj zaštiti uskoro će ući u javnu raspravu, a primenjivaće se od 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.