Pazarska vlast se sveti Islamskoj zajednici – Dženazu poginulima prijavili u paravjerskoj tvorevini

Izvor: SandzakPress.net, 01.Okt.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pazarska vlast se sveti Islamskoj zajednici – Dženazu poginulima prijavili u paravjerskoj tvorevini

Nakon što je Stranka pravde i pomirenja – SPP osudila nemar vlasti u Novom Pazaru, koji čine koalicije Stranke demokratske akcije – SDA Sulejmana Ugljanina i Socijaldemokratske partije Srbije – SDP Rasima Ljajića, oni uzvraćaju udarac, atakujući na Islamsku zajednicu.  Radnici gradske uprave su prijavili dženazu u prostrorijama jedne od paravjerskih zajednica u Novom Pazaru, koja pod svoju kontrolu drži pet džamija. Na taj način gradska vlast želi da se osveti za organizirani >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << protest od strane SPP-a. Dženaza će biti održana u Bor džamiji u Novom Pazaru, jedna od pet preostalih džamija koja čeka da se pripoji Islamskoj zajednici. Prijethodno je džanaza bila planirana u Šarovoj džamiji u Lugu. Na ovaj način je kolacija SDP-SDA na grub način iskoristila siromaštvo i tragediju ove romske populacije za osvetu i obračun sa Islamskom zajednicom.  Cilj ovog poteza jeste da se, nakon dženaze, medijski vodi hajka da pripadnici Islamske zajednice i čelnici pokreta kojeg predvodi Muftija Zukorlić nisu prisustvovali dženazi u organizacije tzv. “srpske islamske zajednice”. SPP na čelu sa Muftijom Muamer Zukorlićem je organizirala protest zbog neodgovornog ponašanja vlasti u Novom Pazaru, koja je više od pet puta odbijala prijedlog da se opremi vatrogasna služba, kako to sljeduje po zakonu. Zakon jasan – Lokalna samouprava sprovodi mjere zaštite od požara Evo kako je vlast odbijala prijedlog SPP-a da se opremi vatrogasna služba (Video)    
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

SDP ucjenjuje direktore javnih ustanova – Od radnika sakupiti sigurne glasove za BNV

Izvor: SandzakPress.net, 01.Okt.2018

Kako nas obavještava jedan direktor javne ustanove u Novom Pazaru, iz Socijaldemokratske stranke Srbije – SDP Rasima Ljajića su direktori javnih ustanova dobili tabele za sakupljanje sigurnih glasova za predstojeće izbore za listu “Vakat je” na predstojećim izborima za BNV. Direktori koji...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.