Ljajić s turskim tekstilcima zainteresovanim za Srbiju

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić s turskim tekstilcima zainteresovanim za Srbiju

Ministar trgovine Rasim Ljajić sastao se u Istanbulu s vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske, zainteresovanim za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Ljajić je tom prilikom predstavio pogodnosti za ulagače u Srbiji, dodajući da je Srbija vodeća u regionu po privlačenju stranih investicija.

Ljajić je istakao da je u poslednje tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju i da većina razmatra povećanje kapaciteta, što je ocenio kao jasan pokazatelj dobre poslovne klime u Srbiji.

Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.

Tokom sastanka, vlasnici dve kompanije iz ove asocijacije najavili su da će već naredne nedelje doći u Srbiju i posetiti nekoliko lokacija i fabričkih hala, u cilju razmatranja mogućnosti za pokretanje proizvodnje.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.