Ljajić ne očekuje povećanje cena zbog više stope PDV

Izvor: Blic, 05.Jan.2014, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić ne očekuje povećanje cena zbog više stope PDV

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je večeras da ne očekuje veliki skok cena zbog podizanja stope PDV sa osam na deset odsto, jer je kupovna moć stanovništva mala. Rasim Ljajić

- Kupovna moć stanovništva je mala, pa trgovci neće sebi dozvoliti da ugroze profit - jer bi povećanja uticala na pad prometa - rekao je Ljajić gostujući na RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je ponovio da je dobio obećanja od velikih trgovinskih lanaca da neće povećavati cene osnovih životnih namirnica.

Ljajić je rekao da je najvažnije da postoji stabilnost u smislu snadbevenosti tržista.

On je rekao i da će u narednom periodu ministarstvo pratiti situaciju i da će, zajedno sa udruženjima potrošača jednom nedeljno obilaziti objekte, ističuci da to nije kontrola i da nemaju pravo da utiču na formiranje cena na tržištu.

- Mi želimo da na adekvatan način informišemo javnost. Ne može se reći da je drastično poskupljenje, a nešto je poskupelo jedan dinar - rekao je Ljajić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.