Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Veliki problem za dijalog to što Tačija ne podržavaju u Prištini

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će u pregovorima Beograda i Prištine ključni problem biti to što predsednik Kosova Hašim Tači nema podršku albanskih političara za pregovaranje.

"Mislim da je Hašim Tači u ozbiljnom problemu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kada govorimo o političkom legitimitetu, s obzirom da skoro nijedna politička grupacija, opoziciona, čak ni oni koji su u vlasti kao što je premijer (Ramuš) Haradinaj, ne podržavaju proces rešavanja kosovskog pitanja", kazao je Ljajić za televiziju Prva.

On je dodao da ne zna da li i na koji način Tači može da iznese bio koje rešenje u pregovorima sa Srbijom, ali da je za Srbiju najvažnije da nastavi konstruktivnu i proaktivnu ulogu u traženju dugotrajno održivog rešenja.

"Čini mi se da će to u narednoj fazi dijaloga biti ključni problem, da li se na taj način može doći do kompromisnog rešenja. Postavlja se pitanje političkog legitmiteta, koje će se otvoriti u Prištini", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Problem dijaloga to što Tači nema podršku u Prištini

Izvor: N1 televizija, 12.Sep.2018

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će u pregovorima Beograda i Prištine ključni problem biti to što predsednik Kosova Hašim Tači nema podršku albanskih političara za pregovaranje..."Mislim da je Hašim Tači u ozbiljnom problemu kada govorimo o političkom legitimitetu, s...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.