Ljajić: Srbija nije jedina zemlja koja će sada imati izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 15:41

Ljajić: Srbija nije jedina zemlja koja će sada imati izbore

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da izbore nije moguće prolongirati zbog ustavnih rokova i dodao da Srbija nije jedina zemlja koja će sada imati izbore.

Odgovarajući na pitanja novinara na Divčibarama, naveo je da su izbori u Hrvatskoj trebalo da budu održani na jesen, ali su pomerni za 5. jul, da se u Makedoniji još raspravlja da li će biti u junu ili julu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te da će čak i pojedine zemlje unutar EU u ovoj situaciji održavati izbore.

"Ovde nije bila stvar slobodne volje, da li hoćemo ili ne. Kampanju smo počeli u jednim uslovima, a onda nas je zadesila epidemija korona virusa i kampanja je samo nastavljena tamo gde je stala", rekao je Ljajić.

Naveo je da će ova kampanja svakako biti drugačija nego sve ostale imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo, te istakao da su bezbednost i zdravlje građana na prvom mestu.

"Sigurno se moramo pridržavati epidemioloških pravila, uputstava i preporuka struke", rekao je Ljajić.

Naveo je da je bojkot legitiman model političke borbe, ali da je potrebno stvoriti preduslove da bi on dao kakav takav rezultat.

"Potrebno je da imate međunarodnu podršku, a međunarodna podrška za bojkot ne postoji, i to ne samo kod nas. I u drugim zemljama u regionu se najavljuje da bi opozicija mogla da bojkotuje izbore i čuli smo reakcije iz Evropske unije da to neće podržati", rekao je Ljajić.

Kazao je da je za bojkot potrebno da postoji kritična masa ljudi koji to podržavaju, te dodao da to nije slučaj u našoj zemlji.

"Onog trenutka kada je Pokret slobodnih građana odlučio da izađe na izbore, ideja bojkota je propala zato što su sami lideri opozicije govorili da bojkot počiva na dve osnovne stranke - Pokret slobodnih građana i Savez za Srbiju", naveo je Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.