Ljajić: Socijalni sporazum sutra

Izvor: B92, 28.Apr.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Socijalni sporazum sutra

Beograd -- Socijalni sporazum dva sindikata, poslodavaca i Vlade o konkretnim merama za prevazilaženje krize do kraja godine, biće potpisan u petak, najavio Rasim Ljajić.

Ministar ministar rada i socijalne politike je ranije rekao da će sporazum stupiti na snagu odmah, a da će pojedine tačke važiti od 1. juna.

On je ocenio da je usaglašavanje sporazuma korak u dobrom pravcu i veliki podstrek za kolektivno pregovaranje za sve socijalne partnere.

Sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadrži mere poput minimalne cene radnog sata i povezivanje radnog staža za više od 100.000 radnika.

Očekuje se da će sporazum u ime Vlade Srbije potpisati premijer Mirko Cvetković, lideri dva reprezentativna sindikata -SSSS i UGS Nezavisnost - Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, kao i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Sporazumom je predviđeno da povećanje cene radnog sata za sedam dinara, sa 95 na 102 dinra, što znači da će minimalna cena rada od 1. juna iznositi 17.700 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.