Ljajić: SDPS neće učestvovati u izborima za BNV

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: SDPS neće učestvovati u izborima za BNV

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da ta stranka neće učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) koji su zakazani za 4. novembar, jer kako je objasnio, tu stranku ne podržavaju samo Bošnjaci, već i Srbi.

"Ne znam kakva će biti kampanja, mi kao stranka sigurno nećemo učestvovati na tim izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jer za nas glasaju i Srbi i Bošnjaci i ne možemo da budemo malo riba, malo devojka", kazao je Ljajić gostujući na RTS.

On je rekao da se nada da će učesnici na ovim izborima slati poruke koje nisu političke i koje "nemaju utemeljenje ni u zakonu i drugim propisima".

"Ljudi treba da znaju da je svaka politizacija nacionalnih saveta štetna i nije u skladu sa onim što zakon predviđa, a to su poslovi informisanja, kulture, obrazovanja, službene upotrebe jezika i ništa drugo i ništa više od toga", objasnio je Ljajić.

Tri uticajne bošnjačke stranke Sandžačka demokratska partija (SDP), Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja (SPP), najavile su da će učestvovati na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ljajić: SDP Srbije neće učestvovati u izborima za BNV

Izvor: SandzakPress.net, 18.Avg.2018

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da ta stranka neće učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji su zakazani za 4. novembar, jer kako je objasnio, tu stranku ne podržavaju samo Bošnjaci, već i Srbi. “Ne znam kakva će biti...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.